nedjelja, 3. listopada 2010.

The Valkyrians: High and Mighty CD (2006.)

Slika - The Valkyrians u pravoj pozi ;)


The Valkyrians su bend koji sam nedavno otkrio i eto imam tu sreću da će oni uskoro svirati u Zagrebu (i to u 11. mjesecu). Kako su mi novo otkriće bilo bi lijepo da ih pristojno predstavim, zar ne? Dakle, riječ je o finskom ska bendu koji je osnovan 2002. godine u Helsinkiju. Moram priznati da mi je njihovo ime čudno, pošto Valkire nemaju nikakve veze s finskom kulturom. Valkire su mitske ratnice iz nordijske mitologije, a nekadašnji Nordijci su današnji Šveđani, Norvežani ili pak Danci, a ne nikako Finci, koji imaju svoju specifičnu kulturu i mitsku ostavštvinu. No, neka im je, valjda su računali da je nama ostalima to sve isto (što nažalost i je istina). Bend svira kombinaciju britanskog 2 Tone ska, te ranog skinhead reggae, te je vrlo dobar i plesan bend, razlog više da se radujem njihovom skorom koncertu. Iza sebe imaju dva albuma. Prvi "High and Mighty" izašao je 2006. godine, te je zauzeo 24 mjesto na finskim ljestvicama, a "njihov" singl Rankin Fullstop (inače hit legendarnog The Beat-a!) je mjesec dana proveo na ljestvici penjući se od 20 pa sve do 6 mjesta!
Osim što su dosegli 6 mjesto na ljestvici 2006. godine osvojili su i nagradu za najplesniju stvar koju dijeli prestižni finski časopis Rumba, a uz to njihov singl Do You Really Wanna Know je osvojio nagradu za najbolju pjesmu na dodjeli nagrade za finsku funk stvar. 2009. godine objavili su nešto slabiji album "The Beat of The Street", koji se meni osobno nije svidio jer je "premekan". Osim saim albuma the Valkyrians imaju i par vrlo zanimljivih videa, odnosno: Hooligans (obrada The Wailersa, prvog benda Bob Marleya), Do You Really Wanna Know, a čak može proći i I Wanna See Some Action...

"High and Mighty" je album prepun genijalnih stvari. Od početne Valkyirian Ska, pa sve do hitova Do You Really Wanna Know, Hooligans (The Wailers), Comming On Time, Rankin' Fullstop (The Beat), Conqueor, Rain Is The Same... Riječ je o stvarno dobrom 2 Tone ska spojenom s klasičnim skinhead reggae temama. Ono što je još dobro je i dosta neobičan vokal pjevača koji ponekad zvuči kao da se bori s engleskim (iako nikako u talijanskom smislu).


Nema komentara:

Objavi komentar